Tatueringar som föreställer änglar är ofta förknippade med religion, och många människor tatuerar dessa motiv som ett uttryck för sin tro. Änglar kan också ses som den ultimata symbolen för renhet, godhet, hopp och skydd, så många väljer dessa bilder som ett uttryck för att representera nära och kära, för att skydda och komma ihåg en släkting eller vän som har gått bort, eller som ett sätt att gardera sig från det onda i världen.
Några av de mest populära stilar av ängel tatueringar inkluderar realistiska motiv. Dessa motiv visar ofta ängeln som ett porträtt med ett ansikte och figur som liknar en person som är väl känd för personen som bär tatueringen. Dessa änglar kan avbildas efter en omtyckt familjemedlem eller vän eller kan föreställa en kändis eller berömd konstnär till exempel.

Idéer för ängel tatueringar kan tas direkt från klassiska konstverk, som till exempel Raphael ”Keruber,” Sir Edward Coley Burne-Jones ”Ängeln” och ”En ängel i grönt,” av Leonardo da Vinci, är alla stora klassiska verk som kan omvandlas till eleganta motiv. Mer moderna konstnärer som Laverne Ross och Elvira Amrhein kan också ge inspiration till vackra motiv att tatuera. Ett intressant alternativ till detta skulle vara att gå ännu längre tillbaka i tiden och använda antika grekiska statyer och sniderier som inspiration.

Tecknade ängel tatueringar är inte ovanligt att se. Denna speciella stil visar ofta en kerub ängel som putar med läpparna, med knubbiga kinder och ansiktet satt ovanpå dess barnsliga händer och vita, fjäderlätta vingar. Ofta föreställer motivet ängeln i ett antal vanliga och ovanliga ställningar. Till exempel kan han eller hon ses vila i en skog eller slåss mot en lika tecknad demon. Pin up änglar är en annan sort av tecknade änglar, och används ofta för att visa bärarens dubbla natur – den kurviga, sensuella modellen, och den söta oskuldsfulla ängeln.