Med den kompetens tatuerare besitter idag måste man undra varför japanska tatueringar fortfarande är så populära. Men sanningen är att med sin färgstarka historia och breda utbud av mönster är japanska tatueringar inte bara estetiskt tilltalande utan också meningsfulla.

Den anmärkningsvärda historian och stilen i den japanska kulturen har alltid mystifierat västvärlden. Tecken på detta ses oftast i tatueringar. En av de mest populära av dessa är kanji tatueringar. Kanji är en kalligrafisk skrivstil som används i Japan. Det fina med denna typ av tatuering är både dess enkelhet och dess mångfald. Du kan förmedla praktiskt taget alla meddelanden du vill med de enkla och eleganta tecknen.

Andra populära stilar av japanska tatueringar är genomsyrade av verkligheten eller fantasin. Från drakar till koi fiskar, Qilin – som sägs vara ett gott omen, vilket står för lugn och välstånd – till den romantiska floran som blommande körsbär och lotusblommor.

Det fina med japanska tatueringar är att du kan gå långt förbi symboler eller små meningsfulla tecken och skapa mästerliga verk som täcker stora delar av kroppen. Till exempel kan många tatueringar skildra vackra utomhus scener med stora böljande moln, vindar eller ens fantastiska gamla scener i ett vågigt hav. Dessa är ofta hämtade från ukiyo-e eller ”bilder från den flytande världen”, som är en genre av japanska träsnitt. Dessa anmärkningsvärda miljöer kan blandas med många olika miljöer, som blommor eller djur, folkloristiska karaktärer, eller något mer meningsfullt för dig personligen.

En annan sak att tänka på är placeringen, till exempel en hikae eller bröst tatuering är en klassisk placering. Denna tatuering börjar vid bröstet och smälter ut i axeln, och ofta ner på armen. En nagasode tatuering anses vara en ”hylsa” och börjar under axeln och går ner till handleden, medan en shichibu är sju tiondelar av hylsan och gobu är fem tiondelar.

Trots att tatuera sig fortfarande anses tabu i Japan, kommer de som söker en känsla av skönhet dras till den mystiska, unika och fantastiska stil japanska tatueringar ger. Denna stil kommer att fortsätta stå för sin mångfald och sin färgstarka karaktär.