Hjärt tatueringar betyder ofta kärlek – kärlek till en annan person, kärlek till dig själv, och om du blandar denna symbol med andra objekt står det för kärlek för en viss sak. Detta är förståeligt eftersom hjärtat är en romantisk symbol som sägs vara roten till alla mänskliga känslor.

Vad som gör hjärtan till ett så populärt val är alla sätt du kan använda det på. Till exempel kan de som har en stark katolsk tro bära Sacred Heart tatueringar. Dessa är oftast väl formade och ser realistiska ut, omgivna av törnen och ett starkt ljus. Vissa avbildningar kan också visa hur Jesus hand visar det för betraktaren. Ett annat exempel skulle vara ”lås och bom” hjärta som oftast används av gifta par, men som också kan användas för att beteckna en djup vänskap, eller bandet mellan förälder och barn.

Med tanke på att denna design är tänkt att vara en symbol för varaktig kärlek väljer många människor att bära ett motiv som är stort, rött, runt och bär namnet på sin älskade. Denna trend började faktiskt med sjömän som ofta placerade ordet ”Mamma” i sina hjärtan.

Så oavsett om du väljer en stil med en djup personlig betydelse, eller något rent för ett mer estetiskt utseende, se till att välja klokt och ha kul när du väljer din design.