tatueringar föreställande drakar används ofta som en symbol för styrka och kraft. De kan också vara en symbol för andliga och magiska egenskaper och dessa är mycket goda skäl till varför draken är en av de mest kända mytologiska varelser runt om i världen.

En av de saker som gör drakar så önskvärda är deras färgglada och djärva mönster. Det finns så många olika sätt att skildra en drake på och det är lätt att vara kreativ. Det finns två mönster som syns mest. Den första är den västra draken som har en tjock kropp, lång hals och fladdermus vingar. Den andra är den östliga draken som har mer av en serpentin kropp och i allmänhet inga vingar.

Den västra draken är vanligast för sin mytologiska historia, och har nästan ingen religiös betydelse. Men det förekommer dock, såsom den keltiska ”Circle of Life” draken – som är tänkt att representera naturen och livet. De kan också förekomma som nationella symboler. Ett exempel på detta är den röda draken, som är den nationella symbolen för Wales.

Även om de flesta drak tatueringar är färgglada kan de också göras i svart och nyanser av grått. Svart och rött är ett bra alternativ, och ses ofta i tribal tatueringar.

Ett annat fascinerande motiv är koi fisk draken. Koi är ett tecken på manlighet, visdom och livslängd, det sägs att han klättrade upp för ett vattenfall och i slutet av sin vandring omvandlades han till en drake. Denna design kan vara enkel och visa en varelse med attribut för både en drake och en koi fisk, eller så kan de vara komplicerade och skildra resan mellan fisk och djur.

Svart eller starkt färgad, placerad på ett litet område, eller täckandes hela delar av kroppen. Oavsett design kan drak tatueringar symbolisera makt, magi och mytologi. Den används ofta som ett uttryck för hur vi känner oss själva, eller hur vi skulle vilja se oss själva – starka och fria.