Praktiskt taget alla har minst ett djur som de känner en viss förkärlek för, dessa är oftast husdjur så som hundar, katter, fåglar, fiskar och till och med groddjur och reptiler. Vissa människor föredrar vilda djur medan andra är svaga för mer ovanliga djur. Oavsett vad din speciella favorit kan vara, så få finns det väldigt många olika sätt att uttrycka din förkärlek för vilda djur, genom olika tatueringar.

Land levande djur är bland de mest populära att tatuera, särskilt några av de tuffare djuren, såsom lejon, tigrar och vargar. Du kan tatuera dom i sina naturliga miljöer, eller skildra dom orealistiskt, eller kanske visa djuret helt för sig själv. Till exempel kan du skildra en häst (en symbol för frihet och nåd) galopperande över en stor grön äng, eller kanske en varg, eller varför inte en giraff med sin långa hals som klättrar uppför ditt ben?

Vatten levande djur är också ganska populärt. Delfinen är en favorit bland många som tatuerar sig, eftersom den kan användas på en mängd olika sätt, och är en symbol för en fri, trevlig och lekfull miljö. Krabbor brukar oftast visas i deras astrologiska inkarnation, men många människor gillar att skapa en mer futuristisk look med detta djur på grund av dess utomjordiska utseende. För en mycket ovanlig stil, kan du använda bilden av en hoppkräfta, som är små varelser, med en nästan genomskinlig droppformad kropp och långa röda antenner.

Insekter är ett ganska populärt alternativ när man ska tatuera sig. Även om dessa små varelser ger de flesta kalla kårar, fascineras många av deras ovanliga utseende, fascinerande historia och symbolik. Till exempel anses spindeln vara en symbol för kreativitet och tillväxt och man kan skulle kunna skildra en onaturlig spindel med stora förföriska, människoliknande ögon som fångar små män i sitt nät. Fjärilar, bin och skorpioner är också ganska populärt för denna genre av tatueringar. En intressant idé vore att skapa en realistisk eldfluga som lämnar ett spår av mousserande gul och orange ånga bakom sig.

Alla har sina personliga favoriter när det kommer till djur, och den stora variation, skönhet och symbolik som dessa märkliga varelser bidrar med kommer sannolikt alltid förbli en inspirationskälla för konstnärer, och folk som tatuerar sig.