Tatueringar föreställande blommor kan vara vackra, feminina och kan ha en mängd olika betydelser. Till exempel är det liljan som är symbolen för renhet och för vissa, erotisk kärlek. Medan lotusblomman är en symbol för lycka, fred och pånyttfödelse.

Till exempel kan en person som lovar trohet till sin första kärlek tatuera en lilja omgiven av murgröna, eller en person som finner sig själv att vara djärv och lycklig kan tatuera en kedja av Delphinium och Stephanotis runt armen.

Blommor är bra för att du kan göra dem små och enkla genom att använda en liten blomma, eller stora klätterväxter. De kan vara ljusa och färgstarka, eller mörka och uttrycksfulla. En mycket spännande design är ett träd med långa grenar i svart, med röda, blå eller lila blommor som blommar från dem. Du kan skapa betydelser av blommor tatueringar med symboliken i bladen.

Det är också vanligt att blanda olika betydelser av blommor med andra viktiga symboler. Blommor krypandes runt en religiös symbol har alltid varit en populär bild i både konst och tatueringar. Blommorna kan också kombineras med stjärntecken. Varje tecken har sitt eget särdrag från färg, ädelstenar och även växter. Skapa en delikat kombination av stjärntecken och deras respektive blomma (Vattumannen med orkidéer, Fiskarna med vallmo, etc.) och låt dem berätta om vem du är, och låt dem uttrycka kärlek till dem som ligger dig närmast.