Armbands tatueringar är en av de mest populära motiven. Detta beror till stor del på att de är väldigt lämpliga om det är första gången du ska tatuera dig, och om den placeras högt på armen, så är den mycket diskret. Den kan också vara otroligt mångsidig när det gäller design.

Många börjar med något enkelt. Olika mönster är den vanligaste stilen när det gäller armbands tatueringar. Keltiska mönster är ett klassiskt alternativ som utstrålar symbolik och mening, och är även enkla att ändra så att de ser mer egna ut. Hawaii armband är också mycket populära som motiv, eftersom dessa kan användas på grund av både sin estetik, och sin kulturella betydelse. Tribal mönster fungerar också bra eftersom att du kan skapa ett kontinuerligt mönster för att nå hela vägen runt armen. Dessutom är dom mycket snygga.

Även om de flesta armbands tatueringar är mönster, väljer vissa människor något lite mer avancerat. Till exempel kan en filmremsa som armband vara en unik touch. Denna typ av tatuering kan innehålla varierande delar av en verklig film, eller ”scener” från livet. Drömfångare är också ett bra exempel på detta, och kan innehålla allt från djur, fjädrar och mycket detaljerade pärlbroderier.

Vissa gillar också att använda smycken i sina armbands tatueringar. En enkel sträng av pärlor eller en tung kedja med en gammal urtavla dinglande i änden. Eller varför inte bilden på en älskad person inbäddad i en medaljong. Alternativa stilar är också ganska vanliga så som gotiska armbindlar, taggtråd, eld, skallar och astrologiska mönster som visar bärarens stjärntecken.